ICDDA 24' Basın Toplantısı Düzenlendi

Added Date 1.03.2024

17-19 Nisan 2024 tarihlerinde ATO Congresium'da gerçekleşecek olan "6. Savunma ve Havacılıkta İşbirliği Günleri" etkinliği tanıtım toplantısı yapıldı. OSSA Koordinatörü Dr. Semih Yiğit'in sunumu ile başlayan toplantı OSSA Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ibrahim Yarsan'ın konuşmaları ile devam etti. Sayın Yarsan "OSSA olarak burada KOBİ'lerimizin bu dünya düzeni içerisinde güçlü bir şekilde yer alması için efor sarf etmekteyiz." dedi.

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın ORHAN AYDIN da 10 yıl önce T.C. Savunma Sanayii Başkanlığı'nın talimatıyla Meksika ziyareti yaptıklarını, oradaki iş birliği programının kendilerini çok etkilediğini belirterek "Bunu Türkiye'de yapmalıyız, bu etkinliği OSTİM'de yapacağız dedik ve etkinliği yapmaya başladık." ifadelerini kullandı.

T.C. Savunma Sanayii Başkanlığı Başkan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Sayın İhsan KAYA bu tür organizasyonlarla SSB'nin yüklenmiş olduğu misyona yardım etmeye gayret gösteren herkese teşekkür etti. Sayın Kaya etkinliğimiz ile alakalı olarak "Temel durumda sayılara bakmıştım. Savunma ve havacılıkta endüstriyel iş birliği odaklı olarak 2016 için söyleyeyim, 33 ülkeden katılımcının, 200'ün üzerinde firmanın olması ve yaklaşık 5 bin 400 bire bir görüşmenin yapılması inanılmaz kıymetli bir şey. Nisan ayında olacak programla beraber şimdiye kadar ortaya çıkan istatistiklerin çok daha etkili bir şekilde geride bırakılacağını hem SSB hem de Türk sanayisi açısından çok faydalı çıktılar ortaya konulacağını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.